Zdrav način
življenja.

Wellness je harmonično, stalno gibanje, iskanje miru in notranje uravnoteženosti, prehranjevanje za dobro počutje telesa, duše in duha, ter uživanje pod budnimi očmi in mehkimi rokami strokovnjakov za wellness.
Kaj ponujamo?

Wellness
ponudba.

Privoščite si odmor.

Ker se zavedamo kako dragocen je vaš čas, vam ga bomo pomagali kar najbolje izkoristiti in odkrili boste pravo sprostitev ter pomen besede wellness. V našem centru nudimo različne vrste masaž (klasična masaža, športna masaža, športna masaža, aroma masaža, antistresna masaža, masaža hrbta, masaža obraza), več vrst savn (Finska, aromatična, infra ter jacuzzi) in depilacijo.

Masaže

Klasična masaža (60 min)

Klasična masaža je spretnost, ki se je lahko vsakdo nauči, saj je v bistvu nekaj, kar nagonsko počnemo vsi. Če smo utrujeni ali če se nas loteva glavobol, se gladimo po čelu, če hočemo potolažiti otroka, ga potrepljamo po rami, prijatelja primemo za roko in boleče mesto samodejno podrgnemo.

Masažo začnemo na hrbtu. Za natančno obdelavo hrbta potrebujemo 30 min. Zmasiramo mišice vratu, ramen, nadlahti, hrbta do trtice in kolka. Mišice sprva pogladimo in otremo, segrejemo in pregnetemo. S posebnimi prijemi v predelu lopatic in ledvenem delu hrbtenice izvedemo manipulacijo. Sklepe s hitrimi gibi ogrejemo, mišice pa še izžamemo, stresemo in rahlo potolčemo. Masažo hrbta zaključimo z gladenjem.

Potem pogladimo noge zadaj in pričnemo z masažo stopala. Z gladenjem ogrejemo skočni sklep in Ahilovo tetivo. S prijemi po običajnem vrstnem redu obdelamo mečne in stegenske mišice. Ko sta hrbet in nogi zmasirani, se obrnete. Masiramo nogo spredaj: Obdelamo mišice narti, prstov, gleženj, refleksne cone, mišice goleni, koleno in stegenske mišice.

Potem se lotimo masaže rok: Roko pogladimo v smeri proti srcu, obdelamo mišice in refleksne cone na prstih, dlaneh in zapestju. Sledi masaža mišic v podlahti in nadlahti.

Športna masaža (60 min)

Športna masaža vam z močnejšo masažno tehniko povrne elastičnost, boljšo prekrvavitev in tonus vaših mišic in kože. Primerna je za športnike kot tudi vse ostale s poškodbami nastalimi zaradi nepravilnih gibov, dela, športa ali rekreacije.

Masaža hrbta (30 min)

Za natančno obdelavo hrbta potrebujemo 30 min. Zmasiramo mišice vratu, ramen, nadlahti, hrbta do trtice in kolka. Mišice sprva pogladimo in otremo, segrejemo in pregnetemo. S prijemi v predelu lopatic in ledvenem delu hrbtenice izvedemo manipulacijo. Sklepe s hitrimi gibi ogrejemo, mišice pa še izžamemo, stresemo in rahlo potolčemo. Masažo hrbta zaključimo z gladenjem. Dobro obdelane in prekrvavljene mišice se bolje in hitreje obnovijo, masaža hrbta blagodejno vpliva na psihično počutje, sprošča in hkrati osvežuje.

Masaža obraza (30 min)

Klasično masažo obraza lahko izberete med samo nego ali kot posamezen tretma. Namen masaže je izboljšanje splošnega stanja kože. Z masažo pospešimo prekrvavitev, tako dobi mišično tkivo kisik, beljakovine in druge snovi, ki prehranjujejo tkiva. Masaža obraza vključuje tudi vratne in ramenske mišice, ki so ponavadi najbolj napete.

Savne

Finska savna

Finske savne predstavljajo tradicionalno obliko potenja.

Zaradi visoke temperature traja obisk savne med 8 in 15 minut, odvisno od počutja. Po potenju je priporočljivo, da telo ohladimo v hladni ali mlačni vodi. Med posameznimi obiski savne naj preteče najmanj 15 minut.

Naša finska savna sprejme od 10 do 12 oseb.

Aromatična savna

Aromatična savna deluje na enakem principu kot navadna finska, le z izjemo, da je zrak odišavljen z raznimi aromatičnimi dišavami.

Dišave blagodejno vplivajo na vaše razpoloženje, prav tako pa nekatere intenzivno očistijo dihalne poti in pomagajo do hitrejšega okrevanja pri raznih manjših dihalnih obolenjih.

Naša aroma savna sprejme od 4 do 6 oseb.

Infra savna

Zmanjšuje utrujenost, sprosti um in telo ter odpravlja stres.

Povečuje vitalnost, fizično in psihično ravnotežje ter izboljšuje prožnost kože. Poškodbe mišic in vezi se bodo zaradi zdravilnega globinskega delovanja toplote hitreje odpravile. Infrardeča savna se pojavlja predvsem v zadnjem času. Uporabljajo jo v zdravstvene namene v zdraviliščih in bolnišnicah. Razlika med klasičnimi in infrardečimi savnami je v tem, da je pri klasičnih savnah prevodnik toplote zrak, pri infrardečih pa infrardeča toplota. Izločanje strupov v infrardeči kabini je trikrat večja kot v klasičnih savnah.

Naša infra savna sprejme do 2 osebi.

Jacuzzi

V prostoru pa se nahaja tudi dovolj velik pretočni masažni bazen s toplo vodo.